Belville Community Garden Project

Belville Community Garden ProjectIn a disadvantaged area of Glasgow, a community garden project involves the local community in rejuvenating the local area.

The Belville community garden is situated in the space left behind after the demolition of several blocks of 1960s high rise flats, and aims to make the area beautiful once again. They needed a sort of “club house” to offer warmth and shelter, as well as a meeting place for the Belville army of gardeners.

With a limited budget, a shipping container conversion offered the perfect solution. Which is where Mr Box come in…

Containers Become Community Centre

Following the client’s brief, we converted two containers (a 20ft and a 40ft unit) into a 60ft community centre. The two separate units were joined together on site and then internally divided to form different rooms.

The centre now boasts a store, disabled toilet, snack bar/kitchen and meeting room. It has double glazing and lockable window shutters to offer security at night. It’s fully clad and insulated with lighting, electrical sockets, heaters, vinyl flooring and shelving. Inside the Community Centre containerAnd has also been resprayed in muted pastel greens, blues and purples so no longer looks like an ugly steel box that you’d see atop a shipping vessel!

The project organisers were very happy with the result Mr Box were able to achieve, saying the container pod exceeded all their expectations and “symbolises a bright future for the Belville area and its community”. It’s now surrounded by flowers and vegetable patches, and regularly hosts local events such as craft workshops and fundraising events.