Bellville Community Centre

Mr Box were contacted by a firm of architects to help them design and build a container conversion to act as a community hub for an urban re-generation scheme called Belville Gardens.

The installation is 60 feet long in total and so comprised of 20ft and 40ft containers which were joined end on end, and adapted so that internally they allowed “walk through” space.

The specification is as follows:

  1. Supply 1 x new 40ft ISO high cube container.
  2. Remove the original container doors and fit 1 x set of UVPC doors.
  3. Form 3 apertures ( 2 x 2 meters) in side of the container and strengthen.
  4. Supply and fit high 4 x 2 x 2m security lockable shutters.
  5. Supply and fit 2 x fixed UVPC double glazed panels (2 x 2m).
  6. Supply and fit 1 x set UVPC doors for side (2 x 2m).
  7. Line and insulate using studding, Rockwool insulation, and melamine coated boards lining boards.
  8. Form internal partition using stud work, insulate and line.
  9. Fit 1 x stainless steel sink unit with cupboard and work top.
  10. Fit certified electrics (first fit) to include:
    • 1 x 8 way Consumer Board
    • 4 x 5ft twin lights
    • 4 x twin sockets
    • 2 x 2kw heaters
    • 1 x external isolator & plug socket all wired in surface mounted plastic conduit
  11. Fit anti slip vinyl flooring throughout.
  1. Supply 1 x new 20ft ISO high cube container.
  2. Supply and fit 1 x high security disabled personnel door.
  3. Supply and fit 1 x window (900 x 900mm) complete with integral security shutters.
  4. Form opening in front end for door aperture and supply capping etc. for on-site joining.
  5. Line and insulate using studding, Rockwool insulation, and melamine coated lining boards.
  6. Form internal partition using stud work, insulate and line.
  7. Fit 1 x disabled access toilet area including basin and grab rails.
  8. Fit certified Electrics to include:
    • 1 x 4 way Consumer Board
    • 3 x 5ft twin lights
    • 2 x twin sockets
    • 2 x 2kw heaters
    • 1 x 6″ extractor fan
    • 1 x ext isolator & plug socket all wired in surface mounted plastic conduit
  9. Fit anti slip vinyl flooring throughout.
  10. Supply and fit timber shelving (3 tier) for storage area.

Additionally Mr Box arranged delivery to Greenock and then our installation team joined the units (end on end) ensuring a water proof seal.

You can read more about the community aspect of the project on our post Belville Community Garden Project