“Friends” TV Show – Open-sided Container Conversion

We were asked by a PR Agency, to create a modified container to commemorate the 20th anniversary of one of the all-time, best-loved TV show, Friends.

Mr. Box supplied a new 20ft open-sided container with bi-folding doors covering the entire length of one side to allow plenty of access. We modified the container as follows:

  1. It was re-sprayed inside and out.
  2. The original floor was overlaid with AstroTurf.
  3. Certified electrics were fitted to include:
    • Lighting
    • Power Points
    • RCB
    • External Power Point/Isolator
  4. We also fabricated lightweight aluminum ramps, designed to lock into the floor of the container.
    Vinyl marketing logos were added.
    Recessed lashing rings were placed into the floor so that the furniture and other loose fittings can be safely lashed during transport.

Mr. Box are also arranging collection and delivery of the container to festival sites and are storing the container in our depots in between shows.

A few weeks ago it made its debut appearance at Latitude Festival in Suffolk. Festival-goers were able to pose with friends on the infamous orange sofa which appears in the credits before each episode and post the photo using the hashtag #friends20th to celebrate the series.

Our client said the container went down a treat with the festival crowds and sent us this message to thank us for our service, “I just wanted to say how happy and impressed I am with you guys. I have been in the events industry for 20 years and your approach and service levels on this project have blown me away, even the drivers who couldn’t have been any more helpful and polite. Well done guys, it’s been a real pleasure.”

Below are some pictures of the unit in place at Latitude with some friends of Mr. Box posing on the sofa itself.